O katedri

O katedri

O Katedri

UNESCO katedra za studije preduzetništva (UCES) na Univerzitetu u Novom Sadu je deo UNWIN programa UN koji je osnovan 1992. godine u svrhu podsticanja obrazovanja, istraživanja i razmene nastavnika i istraživača i predstavlja platformu za razmenu informacija u svim najvažnijim područjima nadležnosti UNESCO-a.

UCES teži da postane centar izvrsnosti u obrazovanju i istraživanju u oblasti preduzetništva i zbog toga želi da radi na izgradnji kapaciteta na različitim nivoima kao što je:

  • Profesionalni i lični razvoj studenata i nastavnika (regionalne konferencije, letnje škole, radionice organizovani zajedno sa međunarodnim regionalnim partnerima na području preduzetništva);
  • Razvoj i promocija preduzetničke kulture među studentima i mlađim osobljem kao i u širem okruženju (organizovanje javnih predavanja iz preduzetništva i drugih oblika učenja do kraja života - LLL na UNS, radionica, seminara, konferencija, treninga organizovanih sa privrednim komorama, nevladinim organizacijama i drugim stejkholderima, publikacije, udžbenici i drugi materijali za promociju preduzetništva);
  • Investiranje u obrazovne i istraživačke resurse (od infrastrukture do materijala za učenje i istraživanje, baze podataka, knjiga, časopisa);
  • Razvoj usluga za profesionalnu orijentaciju studenata;
  • Razvoj odnosa između univerziteta i ALUMNI uključivanjem bivših studenata  u nastavu i istraživačke projekte kao dragoceni resurs (putem razmene iskustava i dobre prakse) kao i finansijskih izvora (zasnovanih na "vraćanju" onoga što su bivši studenti dobili od svog Univerziteta).
  •  

UNESCO katedra za studije preduzetništva ima podršku Nacionalne komisije za UNESCO Srbije.

Zajedno sa UNESCO Katedrom za preduzetničke studije na Univerzitetu "J.J.Strossmayer" u Osijeku, Hrvatska, UCES je jedina takva katedra u regionu Jugoistočne evrope.

UCES takođe postaje deo nedavno formirane mreže UNESCO katedri iz preduzetništva pod rukovodstvom UNESCO katedre za preduzetnišvo i međukulturalni menadžment na Univerzitetu primenjenih nauka u Gelsenkirhenu, Nemačka (videti Mreža).

NAŠ LOGO:

Zašto vetrenjača?

  • Zato što je simbol nove tehnologije
  • Zato što manje od većine ostalih izvora energije ugrožava prirodno okruženje
  • Zato što se preduzetnici često bore sa vetrenjačama
  •  

Trenutno (2014.) postoje 783 UNESCO katedre u okviru razlicitih oblasti delovanja (Vidi listu)

 

icon
Document PDF, 464.78 KB, 70 downloads, 16 Feb, 2016 14:06

USPESI NAŠIH STUDENATA

PROJEKTI

Erazmus za mlade preduzetnike

 

ISKUSTVA STUDENATA

UNESKO Mаster studije dаle su mi priliku dа u Srbiji studirаm nа Engleskom. Preduzetništvo kаo oblаst progrаmа Mаster studijа predstаvljаju novi pristup u nаšoj zemlji, zа štа mislim dа je veomа bitno zа ekonomski rаzvoj Srbije. Tokom kursа, kroz vežbe, stekli smo mnogo prаktičnog znаnjа. Nа krаju Mаster progrаmа nаučili smo kаko bi trebаlo uspešno voditi kompаniju. Sigurnа sаm dа će mi stečeno znаnje pomoći u budućoj kаrijeri. "

Lidiа Jаkuš, dipl. menаdžer

Povežite se sa nama

Pratite nas na svojoj omiljenoj socijalnoj mreži