Najava predavanja prof. Vidoja Vujića

Najava predavanja prof. Vidoja Vujića
Foto: www.rijekadanas.com

Najava predavanja prof. Vidoja Vujića

Najavljujemo predavanja profesora Vidoja Vujića, redovnog profesora Fakulteta za turistički i hotelski menadžment, Opatija, Sveučilište u Rijeci, gostujućeg profesora na UNESCO katedri, pod nazivom "Koncepcije i uslovi razvoja preduzetništva" i "Osnova poslovne (preduzetničke) filozofije".

Predavanje pod nazivom "Koncepcije i uslovi razvoja preduzetništva" će se održati u petak, 21. februara 2014. sa početkom u 12 sati u Svečanoj sali Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu (Ulica Zorana Đinđića bb, I sprat). Ovo predavanje je otvorenog tipa.

Drugo predavanje "Osnova poslovne (preduzetničke) filozofije", zakazano za subotu 22. februara, takodje u 12 sati, je namenjeno, pre svega, studentima i nastavnicima UNESCO katedre. Mesto održavanja je čitaonica u prizemlju Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu (Ulica Zorana Đinđića bb).

SADRŽAJ PREDAVANJA "Koncepcije i uslovi razvoja preduzetništva"
- Teorijske koncepcije preduzetništva
- Pretpostavke i uslovi razvoja preduzetništva
- Mitologija preduzetnika i menadžera
- Uloga i funkcije preduzetnika i menadžera
- Preduzetničko planiranje i nivoi odlučivanja

SADRŽAJ PREDAVANJA "Osnova poslovne (preduzetničke) filozofije"
- Društvene i profesionalne promene početkom 21. veka
- Nove privredne industrije i obeležja društva znanja
- Znanja kao temeljni resurs i konkurentska prednost
- Nova pravila i područja radnog angažovanja
- Preduzetničko predavanje i prilagođavanje promenama

Svrha i cilj predavanja je upoznati učesnike s novom poslovnom filozofijom sticanja moći i bogatstva, te novim trendovima i delatnostima radnog angažovanja. Predavač će na koncizan i pragmatičan način učesnicima predavanja približiti funkcije i pravila, agrarnog, industrijskog, informatičkog i savremenog društva znanja. Učesnici će saznati na koji način i kako se prilagoditi promenama i naučiti kako pravilno definisati i ostvariti preduzetničke poduhvate i ciljeve.

USPESI NAŠIH STUDENATA

PROJEKTI

Erazmus za mlade preduzetnike

 

ISKUSTVA STUDENATA

UNESKO Mаster studije dаle su mi priliku dа u Srbiji studirаm nа Engleskom. Preduzetništvo kаo oblаst progrаmа Mаster studijа predstаvljаju novi pristup u nаšoj zemlji, zа štа mislim dа je veomа bitno zа ekonomski rаzvoj Srbije. Tokom kursа, kroz vežbe, stekli smo mnogo prаktičnog znаnjа. Nа krаju Mаster progrаmа nаučili smo kаko bi trebаlo uspešno voditi kompаniju. Sigurnа sаm dа će mi stečeno znаnje pomoći u budućoj kаrijeri. "

Lidiа Jаkuš, dipl. menаdžer

 

  

 

Povežite se sa nama

Pratite nas na svojoj omiljenoj socijalnoj mreži