Info dan programa „Erazmus za mlade preduzetnike“

Info dan programa „Erazmus za mlade preduzetnike“

Info dan programa „Erazmus za mlade preduzetnike“

Obaveštavamo Vas da će predstavljanje programa „Erazmus za mlade preduzetnike“ biti održano u amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu (ulica dr Zorana Đinđića bb), u petak, 14. marta sa početkom u 10 sati.

Program “Erazmus za mlade preduzetnike” (EYE), koji je pokrenula Evropska komisija 2009. godine, omogućava novim preduzetnicima (nezaposlenim osobama ili preduzetnicima koji su osnovali sopstvenu firmu u protekle tri godine) da steknu korisne veštine i iskustvo u poslovanju u nekoj drugoj zemlji. Učešćem u “Erazmusu za mlade preduzetnike” oni dobijaju jedinstvenu priliku da uče od iskusnih kolega tako da njihove poslovne ideje mogu da postanu stvarnost. Cilj projekta je da stimuliše što veći broj mladih ljudi, da preduzmu odlučujući korak i osnuju novo preduzeće. Među dosadašnjim učesnicima u projektu, čak 94% mladih preduzetnika i 85% preduzetnika domaćina se izjasnilo da im je ovaj program pomogao da razviju sopstveni posao.

Program pokriva troškove novih preduzetnika za boravak u trajanju od jednog do šest meseci (u prosečnom iznosu od 850 Eura mesečno), dok preduzetnici domaćini prema novim preduzetnicima, u finansijskom smislu, nemaju nikakva obaveze.

UNESCO katedra i EEN kancelarija Univerziteta u Novom Sadu su članovi konzorcijuma na projektu Practyce II, koji se realizuje u okviru programa “Erazmus za mlade preduzetnike”. Na ovaj način Univerzitet u Novom Sadu postaje prvi univerzitet u Srbiji koji učestvuje u programu mobilnosti mladih preduzetnika, a UNESCO katedra nastavlja sprovođenje misije podrške razvoju preduzetništva.

Program „Erazmus za mlade preduzetnike“ finansira Evropska komisija, kroz program za konkurentnost i inovativnost (CIP).

Dodatne informacije o programu, uključujući i informacije o tome kako se prijaviti, moguće je naći na www.erasmus-entrepreneurs.eu.

USPESI NAŠIH STUDENATA

PROJEKTI

Erazmus za mlade preduzetnike

 

ISKUSTVA STUDENATA

UNESKO Mаster studije dаle su mi priliku dа u Srbiji studirаm nа Engleskom. Preduzetništvo kаo oblаst progrаmа Mаster studijа predstаvljаju novi pristup u nаšoj zemlji, zа štа mislim dа je veomа bitno zа ekonomski rаzvoj Srbije. Tokom kursа, kroz vežbe, stekli smo mnogo prаktičnog znаnjа. Nа krаju Mаster progrаmа nаučili smo kаko bi trebаlo uspešno voditi kompаniju. Sigurnа sаm dа će mi stečeno znаnje pomoći u budućoj kаrijeri. "

Lidiа Jаkuš, dipl. menаdžer

 

  

 

Povežite se sa nama

Pratite nas na svojoj omiljenoj socijalnoj mreži