Info-sesija za mart: "Modeli altrernativnog finansiranja i investiciona spremnost"

Info-sesija za mart: "Modeli altrernativnog finansiranja i investiciona spremnost"

Info-sesija za mart: "Modeli altrernativnog finansiranja i investiciona spremnost"

UNESCO Katedra za studije preduzetništva u saradnji sa Serbian Venture Network (SEVEN), organizatorom beogradskog investicionog foruma (BgVF), u utorak, 10. marta 2015, u periodu od 11 do 12.20, organizuje info sesiju pod nazivom MODELI ALTERNATIVNOG FINANSIRANJA I INVESTICIONA SPREMNOST. Predavanje će se održati u Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu (Dr Zorana Đinđića 1, Multimedijalna sala na II spratu).

Sažetak teme: razlike u modelima finansiranja (finansiranje kroz dug ili kroz vlasnistvo nad kapitalom), tipologija investicija i tipove investitora; priprema kompanije za privlačenje investitora (šta je to što investitori žele/ne žele da vide); osnovni elementi investicione spremnosti; koju dokumentaciju i koji pristup treba da imaju kompanije; primeri i preporuke; prepoznavanje u kojoj od investicionih faza se nalazi kompanija i koji tipovi investitora su pogodni za pojedine faze; objašnjavanje načina funkcionisanja modela finansiranja zasnovanih na vlasničkom kapitalu; motivi i kriterijumi investitora.

Predavači: Miloš Došen (predsednik UO, Serbian Venture Network) i Nenad Paunović (član UO Serbian Venture Network)

O predavačima: Miloš Došen je deset godina u oblasti razvoja MSP sektora i preduzetništva. Vodio je centar za razvoj MSP i preduzetništva u Privrednoj komori. Godine 2012. inicirao je, i zajedno sa timom, počeo da radi na organizaciji Belgrade Venture Forum-a. Promoviše razoj preduzetništva i alternativnih izvora finansiranja u svakoj mogućoj prilici i pruža podršku startup-ima. Vodi firmu za knjigovodstvo i poresko savetovanje. Nenad Paunović radi kao poslovni konsultant, trener i menadžer sa preko 18 godina iskustva u domaćim i stranim kompanijama. Kao osnivač kompanije EDGE doo, radio je za preko 1.000 organizacija na raznim trening i konsalting programima. Kao deo tima Serbian Venture Network-a radi na organizaciji Belgrade Venture Forum-a i realizaciji drugih projekata Serbian Venture Network-a.  

Prijavljivanje je obavezno na adresu: unescochair@uns.ac.rs a rok za prijavu do 09. marta (ponedeljak).

USPESI NAŠIH STUDENATA

PROJEKTI

Erazmus za mlade preduzetnike

 

ISKUSTVA STUDENATA

UNESKO Mаster studije dаle su mi priliku dа u Srbiji studirаm nа Engleskom. Preduzetništvo kаo oblаst progrаmа Mаster studijа predstаvljаju novi pristup u nаšoj zemlji, zа štа mislim dа je veomа bitno zа ekonomski rаzvoj Srbije. Tokom kursа, kroz vežbe, stekli smo mnogo prаktičnog znаnjа. Nа krаju Mаster progrаmа nаučili smo kаko bi trebаlo uspešno voditi kompаniju. Sigurnа sаm dа će mi stečeno znаnje pomoći u budućoj kаrijeri. "

Lidiа Jаkuš, dipl. menаdžer

 

  

 

Povežite se sa nama

Pratite nas na svojoj omiljenoj socijalnoj mreži